NST logistikk og lagerstatus i sammenheng med covid-19 (koronavirus)

Kjære kunde og samarbeidspartner!

Vi står pr i dag alle i en unntakstilstand som vi sammen skal komme best mulig ut av. I den forbindelse ønsker vi å komme med informasjon fra oss i NST, Nippon Steel og videre be om en så god toveis dialog som mulig.

Internt i NST har vi iverksatt alle tiltak satt av Helsedirektoratet. Ca 80 % av arbeidsstokken jobber hjemmefra, mens kun de mest kritiske oppgavene innen lager og logistikk er operative ved vårt hovedkontor/lager. Vi har også opprettet et «ekstra team» som kan gå inn og håndtere lager/logistikk -funksjonen dersom noen på vårt lager får symptomer eller blir satt i karantene. Vareflyten ut fra vårt lager skal være godt sikret.

Vi har også god kontroll på vår verdikjede gjennom vår viktigste produsent Nippon Steel i Japan. Her går produksjonen som normalt og de har selvsagt også iverksatt nødvendige tiltak for å kunne opprettholde normal produksjonen fremover. I tillegg går frakt og transport internt i Norge, også mellom landegrenser tilnærmet som normalt. Vi har hele tiden tett dialog med våre transportører om dette, så forventes det større avvik i leveringstid, vil dere få beskjed om det.

I Norge har NST kanskje Europas største lager av sveisetilsett (FCAW) som er rigget for både å levere til større prosjekter world wide, men også til mindre lokale samarbeidspartnere. Med dette ønsker vi å gi dere tryggheten for at vi skal kunne være leveringsdyktige i tiden fremover.

Med sikker og god tilgang til det meste av tilsett, skal det ikke være noen grunn til å bestille opp mer enn normalt. Hvis det oppleves knapphet på andre kvaliteter enn det som leveres fra oss i dag, så er det en stor mulighet for at vi skal kunne være behjelpelig med det også.

For å være i stand til å opprettholde denne servicen og kunne stå gjennom dette likviditetsmessig, ber vi pent om en rask tilbakemelding på vesentlige endringer i produksjonen fremover, eller generelt om endret etterspørsel i markedet. Slik kan vi tilpasse lager og produksjon for å ha muligheten til å komme igjennom krisen, samtidig som vi er klare sammen med dere for å sette fart når ting normaliserer seg.

Vi sitter alle i samme båt, og vi har stor forståelse for at det er vanskelig å gi informasjon om tiden fremover, men all informasjon om endring er viktig. Så vi ber ydmykt om dialog og åpen kommunikasjon.

Med de beste ønsker og varmeste tanker for tiden som kommer.

Åge Ingebretsen
Administrerende direktør

NST